Zmienić telefon, nie tracąc klientów

Krótka odpowiedź

Zapisz wszystkie swoje dane do pliku Kopia w Twoim własnym Google Drive, w widocznym folderze CRM Backups. Nowe kopie w Drive wymagają Personal Pro. Przywracanie istniejących kopii Drive oraz lokalne tworzenie i przywracanie kopii pozostają bezpłatne. Osobista synchronizacja i odzyskiwanie w Androidzie są bezpłatne. Pełny dostęp przez Web wymaga Personal Pro. Ten przełącznik nie aktywuje płatnego planu.

Najważniejsze dane

Kopia zapasowa & Przywracanie
Zapisz wszystkie swoje dane do pliku
Kopia w Google Drive
Kopia w Twoim własnym Google Drive, w widocznym folderze CRM Backups.
Panel WWW
Osobista synchronizacja i odzyskiwanie w Androidzie są bezpłatne. Pełny dostęp przez Web wymaga Personal Pro. Ten przełącznik nie aktywuje płatnego planu.

Kopia zapasowa & Przywracanie

Zapisz wszystkie swoje dane do pliku

Kopia w Twoim własnym Google Drive, w widocznym folderze CRM Backups.

Nowe kopie w Drive wymagają Personal Pro. Przywracanie istniejących kopii Drive oraz lokalne tworzenie i przywracanie kopii pozostają bezpłatne.

Panel WWW

Osobista synchronizacja i odzyskiwanie w Androidzie są bezpłatne. Pełny dostęp przez Web wymaga Personal Pro. Ten przełącznik nie aktywuje płatnego planu.

Kroki

  1. Utwórz kopię zapasowąZapisz wszystkie swoje dane do pliku
  2. Kopia w Google DriveKopia w Twoim własnym Google Drive, w widocznym folderze CRM Backups.
  3. Przywróć z kopii zapasowejZaładuj dane z pliku kopii zapasowej
Pobierz z Google Play

Aktualizacja: 2026-07-30EnglishTürkçeEspañolPortuguêsDeutschFrançaisРусскийहिन्दीBahasa IndonesiaالعربيةItalianoNederlandsTiếng Việtไทย日本語한국어简体中文繁體中文УкраїнськаفارسیاردوবাংলাBahasa MelayuČeštinaDanskSuomiSvenskaNorskΕλληνικάMagyarRomânăSlovenčinaSlovenščinaБългарскиHrvatskiSrpskiLietuviųLatviešuEestiShqipМакедонскиÍslenskaአማርኛ